Si pe urma, amestecandu-l cu o cracana, pana cand se va face laptele in colturi ca alunele si cand acele colturi or incepe a se lipi unul de altul, atunce sa-l pui in strecuratoare de astariu si sa-l pui pin tipariu. Si sare zgrobuntata sa-i dai in p

Si pe urma, amestecandu-l cu o cracana, pana cand se va face laptele in colturi ca alunele si cand acele colturi or incepe a se lipi unul de altul, atunce sa-l pui in strecuratoare de astariu si sa-l pui pin tipariu. Si sare zgrobuntata sa-i dai in patru randuri: intai putin; al doilea, dupa trecere de 12 ceasuri, mai multa; al treilea, supa 24 ceasuri, si mai multa, si al patrulea, iarasi la 24 ceasuri. Apoi sa-l scoata din tipariu si sa-l puie pe o scandura de teasc, unde sa sada, vr-o patru-cinci zile. Tipariul sa fie rotund si de marimea unei sate.

M. Kogalniceanu, C. Negruzzi - ""Retete cercate de bucate, prajituri si alte trebii gospodaresti""

UTILE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.