Oamenii bogati sunt mai predispusi spre ingrasare si obezitate decat cei saraci, arata un studiu american citat de BBC News Online, citat de Mediafax. Autoarea studiului, dr. Jennifer Robinson, crede ca acest lucru este cauzat de obiceiul foarte rasp
Oamenii bogati sunt mai predispusi spre ingrasare si obezitate decat cei saraci, arata un studiu american citat de BBC News Online, citat de Mediafax. Autoarea studiului, dr. Jennifer Robinson, crede ca acest lucru este cauzat de obiceiul foarte raspandit de a manca in oras si de drumurile lungi cu masina. Rezultatele sunt surprinzatoare, a spus Robinson, avand in vedere ca parerea generala era ca saracii isi neglijeaza mai mult aspectul fizic decat cei cu venituri mari. Dr. Robinson de la Universitatea Iowa a descoperit ca numarul obezilor creste mai repede in randul populatiei cu venituri mai mari de 60.000 de dolari pe an. Cercetatoarea a folosit informatii adunate pe parcursul mai multor decenii pentru a compara veniturile oamenilor cu greutatea lor. Astfel, ea a descoperit ca la inceputul anilor '70, 22,5% dintre americanii cu venituri sub 35.000 de dolari pe an erau obezi, fata de 32,5% in 2002. In randul populatiei cu venituri mai mari de 60.000 de dolari pe ani, 9,7% erau obezi in anii '70, fata de 26,8% in 2002. Pe langa popularitatea din ce in ce mai mare a restaurantelor si a timpului petrecut in mijloace de transport, dr. Robinson crede ca o explicatie pentru acest fenomen ar putea fi faptul ca de obicei oamenii bogati au activitati care nu ii solicita fizic. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.