Banca franco-belgiana Dexia intentioneaza sa se extinda in Europa de Est, in special in Romania, Bulgaria si Turcia, transmite Mediafax. Axel Miller, directorul operatiunilor din Belgia al bancii, a declarat pentru ziarul belgian De Tijd ca Dexia est
Banca franco-belgiana Dexia intentioneaza sa se extinda in Europa de Est, in special in Romania, Bulgaria si Turcia, transmite Mediafax. Axel Miller, directorul operatiunilor din Belgia al bancii, a declarat pentru ziarul belgian De Tijd ca Dexia este interesata de preluarea unor unitati in vederea dezvoltarii retelei sale. Filiala pe care Dexia o detine deja in Slovacia va fi folosita ca baza pentru extinderea in statele fostei Uniuni Sovietice. Institutia franco-belgiana a organizat o echipa de experti care lucreaza in Polonia si care a depus deja o cerere pentru acordarea unei licente bancare in aceasta tara. Miller este interesat de posibilitatea patrunderii si pe alte piete din statele ex-comuniste, ca de exemplu, in Ucraina. Dexia a fost formata in luna octombrie a anului 1996, prin fuziunea dintre Credit Communal de Belgique si Credit Local de France. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.