Un Paste trist, in care rugaciunile au fost impletite cu lacrimi. Asa au sarbatorit invierea Domnului romanii din Timis, ale caror case au fost inghitite de ape. Ministerul Mediului a facut un nou bilant al pagubelor: 3.393 persoane evacuate si 4.140

Un Paste trist, in care rugaciunile au fost impletite cu lacrimi. Asa au sarbatorit invierea Domnului romanii din Timis, ale caror case au fost inghitite de ape. Ministerul Mediului a facut un nou bilant al pagubelor: 3.393 persoane evacuate si 4.140 case inundate. Romanii din toate colturile tarii au donat bani, haine, alimente, materiale de constructii si chiar propriile locuinte. Autoritatile locale din zonele inundate au anuntat ca oamenii au nevoie de materiale de constructii. Din mai multe zone ale tarii, primele camioane au si plecat spre Timis. Locuitorii din Targu Mures au fost primii care s-au mobilizat. Ieri dupa-amiaza, reprezentantii Ministerului Constructiilor au anuntat ca 150 miliarde de lei vor fi cheltuite pentru refacerea locuintelor din zonele afectate. Ministrul Laszlo Borbely a anuntat ca alti bani pentru refacerea zonelor indundate vor veni din partea Bancii Mondiale, discutiile cu aceasta institutie fiind in faza avansata.
* in toate orasele tarii au fost organizate colecte publice pentru ajutorarea sinistratilor. in Capitala, primariile de sector au pus la dispozitia bucurestenilor camioane ce vor transporta ajutoarele. si din Constanta, Iasi, Cluj, Suceava, Harghita si Bistrita Nasaud au plecat ieri dimineata alte camioane incarcate.
* Cateva familii din diverse zone ale tarii au anuntat ca isi pun la dispozitie propriile case pentru cazarea sinistratilor pe termen nelimitat. Este si cazul unui clujean din comuna Livada care a oferit o locuinta cu doua camere pentru a gazdui o familie evacuata.

14 judete au fost inundate

Numarul judetelor inundate a crescut la 14, iar hidrologii anunta cote periculoase in alte sase judete. "Va ploua in toata tara, circa 25-30 litri pe metrul patrat in 24 de ore, mai mult la munte, in Maramures, Crisana, nordul Transilvaniei si al Olteniei. si pe Litoral vremea se strica si estimam ca vineri vor fi maximum 17 grade in aer si cel mult 10 grade in apa", ne-a informat Dumitru Balta, meteorologul de serviciu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.