Secretarul american al Apararii Donald Rumsfeld l-ar fi vizitat in inchisoare pe Saddam Hussein, sustine cotidianul de limba araba Al Quds Al Arabi din Londra, care citeaza surse din randurile partidului Baas din Iordania. In timpul acestei intrevede
Secretarul american al Apararii Donald Rumsfeld l-ar fi vizitat in inchisoare pe Saddam Hussein, sustine cotidianul de limba araba Al Quds Al Arabi din Londra, care citeaza surse din randurile partidului Baas din Iordania. In timpul acestei intrevederi, care ar fi avut loc in secret pe 12 aprilie, Donald Rumsfeld i-ar fi solicitat fostului dictator irakian Saddam Hussein sa ceara insurgentilor incetarea atacurilor, pretul pentru aceasta colaborare fiind o eventuala eliberare. Rumsfeld i-ar mai fi transmis lui Saddam Hussein ca este posibila reintrarea sa in viata politica a Irakului. Sursele iordaniene ale ziarului citat au indicat ca Saddam Hussein ar fi refuzat oferta lui Donald Rumsfeld. Stirea a fost preluata de canalul de televiziune pan-arab Al Jazeera din Qatar si de agentia indiana de stiri Press Trust of India.
Pe de alta parte, adjunctul lui Abu Mussab al-Zarqawi este pregatit sa atace Casa Alba si Vaticanul daca liderul Al-Queda in Irak ii va ordona acest lucru, se arata intr-o inregistrare audio difuzata sambata, relateaza Mediafax. "Eroului nostru, luptatorului Abu Mussab al-Zarqawi, emirul organizatiei Al-Queda in Mesopotamia, ii spunem: "suntem la ordinele dumneavoastra". Suntem hotarati sa luptam impotriva necredinciosilor, ereticilor si ipocritilor", a subliniat seicul Abu Abderrahman al-Iraqi, adjunctul lui al-Zarqawi.
Explozii in serie, la Bagdad
Pentru irakieni a inceput, ieri, inca o saptamana insangerata: patru atentate cu masina-capcana si un atac la Bagdad si in regiunile limitrofe. Bilantul acestor violente indica, ieri dupa-amiaza, noua morti si cel putin 20 de raniti, dupa cum au indicat surse medicale si din cadrul serviciilor de securitate, citate de agentiile straine de presa.
In jurul orei locale 12.30 (11.30 ora Romaniei), o masina-capcana a explodat la Zayuna, in apropierea unui birou al serviciilor de pasapoarte din estul Bagdadului, provocand moartea a patru persoane si ranirea altor cinci. Anterior, o alta masina-capcana explodase in centrul capitalei, atacul fiind soldat cu patru morti si 10 raniti. La Tarmya, la 25 de kilometri nord de Bagdad, o a treia masina-capcana a explodat la trecerea unui convoi al armatei irakiene, ranind doi civili. Intr-un alt atentat, comis in jurul orei 09.45 (08.45 ora Romaniei), au fost raniti doi politisti. (I.C., G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.