Oficialii americani responsabili cu investigarea conditiilor in care s-a produs moartea agentului secret italian Nicola Calipari au ajuns la concluzia ca militarul american implicat in incident nu este vinovat de moartea cetateanului italian, nerecom
Oficialii americani responsabili cu investigarea conditiilor in care s-a produs moartea agentului secret italian Nicola Calipari au ajuns la concluzia ca militarul american implicat in incident nu este vinovat de moartea cetateanului italian, nerecomandand nici o actiune disciplinara, transmite Rompres. Agentul special italian Nicola Calipari a fost ucis in martie de focurile de arma lansate de un militar american in timp ce o escorta pe ziarista Giuliana Sgrena, care tocmai fusese eliberata din mainle rapitorilor irakieni. "A fost un accident tragic", a declarat generalul american Peter Vangjel despre incidentul uciderii lui Nicola Calipari, care a dorit sa-si exprime "cele mai profunde simpatii" pentru familia agentului italian. In incidentul produs in martie in apropierea aeroportului din Bagdad, ziarista de la Il Manifesto si un alt agent italian au fost la randul lor raniti. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.