Din cauza lemnelor si a altor tipuri de deseuri ajunse, in urma debitelor de 10.800 mc/sec, la priza centralelor de la Portile de Fier I si II, periodic se opreste cate un grup, transmite Rompres. Operatiunea, care aduce pagube insemnate celor doua h
Din cauza lemnelor si a altor tipuri de deseuri ajunse, in urma debitelor de 10.800 mc/sec, la priza centralelor de la Portile de Fier I si II, periodic se opreste cate un grup, transmite Rompres. Operatiunea, care aduce pagube insemnate celor doua hidrocentrale de pe Dunare, este necesara intrucat gratarele din fata galeriilor aspiratoare se infunda si nu permit apei sa ajunga in turbine si sa produca energie electrica. "Am format echipe de interventie care zi si noapte supravegheaza aceasta zona si evacueaza lemnele si deseurile antrenate de viituri in aceste zone ale hidrocentralelor. De fiecare data, obligatoriu, se opreste turbina, din care cauza, in sistemul energetic national, in functie de stationare, se pulseaza mai putini megawati", a declarat directorul Sucursalei Portile de Fier a SC Hidroelectrica, Teodor Pavelescu. In conditiile debitului afluent de 10.800 mc/sec, cele cinci hidroagregate in functiune de la Portile de Fier I produc circa 12.000 MWh, iar cele 9 hidroagregate in functiune de la Portile de Fier II, in jur de 1400 MWh. "Daca debitele s-ar situa sub 9000 mc/sec si nu ar fi nevoie sa oprim turbinele pentru salubrizarea zonei prizelor, la cele doua hidrocentrale s-ar putea obtine o productie de 21.500 MWh", a mai precizat Pavelescu. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.