Luarile de ostatici in Irak au devenit un fenomen aproape cotidian. Un antreprenor australian, in varsta de 63 de ani, a fost capturat in aceasta tara, potrivit unei inregistrari video trimise, duminica, agentiilor de informatii occidentale de la Bag
Luarile de ostatici in Irak au devenit un fenomen aproape cotidian. Un antreprenor australian, in varsta de 63 de ani, a fost capturat in aceasta tara, potrivit unei inregistrari video trimise, duminica, agentiilor de informatii occidentale de la Bagdad.
Caseta prezinta un barbat grizonat, asezat pe jos si incadrat de doi militanti inarmati, avand fetele acoperite de cagule. Captivul s-a prezentat drept Douglas Wood. Acesta este un om de afaceri australian, care traieste in Statele Unite din 1992 si este casatorit cu o americanca. El era un furnizor de servicii pentru armata americana din Irak. Prin intermediul inregistrarii video, Wood a cerut retragerea fortelor coalitiei din Irak si a afirmat ca se teme pentru viata lui: "Va rog, ajutati-ma. Nu vreau sa mor".
Premierul australian, John Howard, a refuzat, ieri, sa cedeze ultimatumului rebelilor. In schimb, o echipa inter-ministeriala australiana se afla, tot ieri, in drum spre Bagdad, pentru a incerca sa obtina eliberarea ostaticului. Howard a declarat ca politica externa australiana nu poate fi "dictata de teroristi". (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.