Un teolog saudit, seicul Salman al-Awdeh, a lansat un apel islamistilor din Irak sa-i elibereze pe cei trei ziaristi romani, Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Eduard Ohanesian, rapiti in 28 martie la Bagdad. "Fac apel la oricine poate face ceva in v
Un teolog saudit, seicul Salman al-Awdeh, a lansat un apel islamistilor din Irak sa-i elibereze pe cei trei ziaristi romani, Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Eduard Ohanesian, rapiti in 28 martie la Bagdad. "Fac apel la oricine poate face ceva in vederea eliberarii lor sa nu ezite s-o faca", a solicitat Awdeh. Seicul a semnalat ca "acesti ostatici lucreaza in domeniul jurnalismului si nu iau parte la operatiunea militara". Precizand ca in Romania traieste o semnificativa comunitate musulmana, demnitarul religios a afirmat ca a fost contactat de reprezentanti ai acestei comunitati care i-au cerut sa-i sustina pe cei trei ziaristi. "In fine, mesajul - de a se cere Romaniei sa-si retraga trupele din Irak - a ajuns la destinatie. Mentinerea acestor ostatici in captivitate nu adauga claritate mesajului", conchide seicul Awdeh. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.