Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga (foto), a dezmintit acuzatiile potrivit carora primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, ar face obiectul unor anchete cu caracter politic, ministrul aratand ca, daca nu a comis vreo o infracti
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga (foto), a dezmintit acuzatiile potrivit carora primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, ar face obiectul unor anchete cu caracter politic, ministrul aratand ca, daca nu a comis vreo o infractiune, Mazare nu are de ce sa se teama. Blaga il asigura pe primarul Constantei ca toate investigatiile facute de institutii ale MAI se desfasoara "pe baza principiului prezumtiei de nevinovatie si a celorlalte principii ale statului de drept, fiind exclusa posibilitatea oricarui abuz". "Vasile Blaga nu a acordat o atentie speciala activitatii primarului Mazare, fiind la curent doar cu informatiile aparute in mass-media cu privire la acesta, precizeaza MAI. Ministrul de Interne apreciaza insa ca, avand in vedere numarul deosebit de mare si natura faptelor prezentate, aceste sesizari nu pot fi ignorate de organele de ancheta. "Daca nu a comis nici o infractiune, domnul primar Mazare nu are de ce sa se teama", arata ministrul Vasile Blaga, citat de Mediafax.
Mazare sustine ca este hartuit
Primarul Constantei, Radu Mazare, si presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, ii acuza de "grave abuzuri" pe adversarii lor politici de la alegerile locale din 2004, precizand ca acestia au declansat impotriva lor actiuni ilegale pentru a-i aduce in atentia organelor de ancheta. Radu Mazare a declarat ca la baza audierii sale de la PNA stau de fapt acuzatiile aduse in campania electorala de contracandidatul sau Stelian Dutu, de la PD. El sustine ca acuzatiile ar fi fost preluate de Politie, care, "cu aprobarea ministrului Vasile Blaga, au fost inaintate spre cercetare la PNA". "Absolut orice lucru facut de mine in ultimii cinci este anchetat de Politie, Parchet sau PNA", a spus Mazare. Atat primarul Constantei, cat si presedintele Consiliului Judetean au declarat ca activitatile in institutiile pe care le conduc sunt practic paralizate in ultimele trei luni, perioada in care organele de ancheta au ridicat "camioane de documente". "Am informatii ca, si dupa Paste, procurorii PNA vor veni sa ridice documente privind contractele pentru spatiile verzi, indicatoare de circulatie si fantanile arteziene", a spus Mazare. El sustine ca anchetatorii lucreaza in baza unor autosesizari ale Politiei, si nu in urma unor plangeri venite din partea unor persoane fizice sau juridice. Radu Mazare a spus ca are informatii potrivit carora procurorii vor sa afle daca primarul "a luat ciubuc" in urma unor contracte de concesiune, lotizari, restituiri de terenuri si imobile, contracte de achizitie, licitatii. Primarul Constantei sustine ca el trage toate ponoasele pentru ca este primar PSD. "Nu este o stare confortabila sa dau cu subsemnatul pentru ce am facut in cinci ani, dar sunt un luptator. Nu este normala aceasta hartuire", a spus Mazare.(B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.