Premiul Norman McLaren, numit dupa un maestru canadian al scurt-metrajului de animatie, va fi inmanat de acum inainte castigatorului trofeului Palme d'Or la sectiunea scurt-metraj a Festivalului de la Cannes, transmite Mediafax, citand un comunicat a
Premiul Norman McLaren, numit dupa un maestru canadian al scurt-metrajului de animatie, va fi inmanat de acum inainte castigatorului trofeului Palme d'Or la sectiunea scurt-metraj a Festivalului de la Cannes, transmite Mediafax, citand un comunicat al Oficiului National de Film canadian (ONF). Premiul Norman McLaren, in valoare de 3.000 de euro, este insotit de o oferta optionala de distribuire internationala de catre ONF a scurt-metrajului premiat sau de co-productie/ finantare a urmatorului scurt-metraj al laureatului. "Un numar de 15 filme concureaza anual la Palme d'Or pentru scurt-metraj. Suntem incantati sa asociem acestui trofeu Premiul Norman McLaren, in amintirea acestui maestru al scurt-metrajului de animatie care este o sursa de inspiratie pentru numerosi cineasti din lume", a declarat Veronique Cayla, directoarea generala a Festivalului de la Cannes. "Norman McLaren a realizat 60 de filme la ONF si operele sale inovatoare fac parte in prezent din patrimoniul cinematografic mondial. In 1955, el a castigat Palme d'Or pentru scurt-metraj cu filmul "Blinkity Blank". Suntem incantati sa cream, dupa 50 de ani, un premiu in memoria sa", a afirmat la randul sau presedintele ONF, Jacques Bensimon. Anul acesta, Premiul Norman McLaren va fi inmanat in 22 mai, ultima zi a Festivalului de la Cannes. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.