Salariatii de la RAFO Onesti au amanat pana dupa sarbatorile de Pasti actiunile de protest, dupa ce, joi, au blocat timp de cateva ore calea ferata care leaga Moldova de Ardeal, nemultumiti ca Guvernul nu a dat un raspuns privind situatia societatii,
Salariatii de la RAFO Onesti au amanat pana dupa sarbatorile de Pasti actiunile de protest, dupa ce, joi, au blocat timp de cateva ore calea ferata care leaga Moldova de Ardeal, nemultumiti ca Guvernul nu a dat un raspuns privind situatia societatii, informeaza Mediafax. Angajatii RAFO Onesti s-au adunat, ieri dimineata, in fata societatii si au protestat fata de "tacerea prevestitoare de rau" de care da dovada Guvernul Romaniei, timp in care conducerea sindicatului s-a reunit in incinta rafinariei si a stabilit programul de proteste care va fi urmat de saptamana viitoare. "Noi am stabilit un program de proteste cu aprobari legale care va fi demarat din 3 mai. Sindicalistii au ales sa se desparta in doua sectiuni pentru a protesta in doua locuri diferite. O parte, mai mica, de vreo 300 de persoane, se va deplasa in Bacau si va protesta in fata Prefecturii Bacau, iar cealalalta, formata din marea majoritate a salariatilor, peste 1600, se va deplasa in fata Casei de Cultura din Onesti. Deocamdata, am stabilit un program de proteste pana in 6 mai, iar oamenii vor protesta zilnic intre orele 10,00 si 18,00", a declarat Ion Marian, liderul de sindicat de la RAFO Onesti. El a spus ca inca mai spera intr-o decizie favorabila din partea Ministerului de Finante privind anularea deciziei de plata anticipata a TVA pentru titeiul importat. Directorul general al societatii, Paul Ivascu, s-a intalnit, ieri, cu presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea, pentru a discuta situatia rafinariei, care a inceput, in urma cu mai bine de o saptamana, procedurile de oprire a activitatii, din lipsa materiei prime. Rafinaria este detinuta in proportie de 99% de catre Balkan Petroleum o societate inregistrata in Marea Britanie. VGB Oil detine 50% din actiunile Balkan Petroleum, restul participatiei fiind in posesia unui fond de investitii - Central European Petroleum. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.