Autoritatile spaniole au returnat pe teritoriul Frantei 19 cetateni romani care calatoreau cu un autocar si cu un microbuz apartinand unei firme de transport din Romania.
Desi trebuia sa mearga pana in Italia, indeplinind conditiile legale, sof
Autoritatile spaniole au returnat pe teritoriul Frantei 19 cetateni romani care calatoreau cu un autocar si cu un microbuz apartinand unei firme de transport din Romania.
Desi trebuia sa mearga pana in Italia, indeplinind conditiile legale, soferii si-au continuat calatoria spre Spania, motivand ca cei 19 pasageri s-au hotarat "sa faca o scurta excursie" pe teritoriul statului spaniol. Informati de atasatul de interne din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta, despre cazul celor 19 romani, politistii de frontiera au controlat documentele firmei de transport si ale calatorilor, cand acestia s-au prezentat pentru a intra in tara prin PTF Varsand. Politistii de frontiera au luat masura sanctionarii contraventionale a firmei de transport, fiind informate totodata autoritatile competente in vederea ridicarii licentei de transport a societatii respective. Politistii au stabilit ca destinatia finala a calatoriei, mentionata in foile Interbus ale autovehiculelor, era Italia, iar soferii au recunoscut ca, dupa ajungerea legala in Italia, la solicitarea pasagerilor de a "face o scurta excursie de 2-3 zile in Spania", si-au continuat drumul prin Franta, spre Peninsula Iberica. Totodata, politistii au constatat ca, la iesirea din tara, pasagerii au declarat ca se deplaseaza in interes particular in Italia, indeplinind conditiile prevazute de legislatia romana in vigoare pentru a calatori in strainatate. Autoritatile spaniole i-au inapoiat in Franta pentru ca nu indeplineau conditiile de a intra in Spania: nu si-au justificat scopul calatoriei, intrucat nu posedau invitatii, documente sau dovezi de achitare a cazarii. (Rompres)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.