Miercuri am luat parte la o interesanta reuniune de cercetatori, oameni politici si oameni de afaceri, care au dezbatut relatiile dintre stiinta si societate. S-a aratat rolul statului, dar numai ca finantator, caci, ori de cate ori s-a implicat (ca
Miercuri am luat parte la o interesanta reuniune de cercetatori, oameni politici si oameni de afaceri, care au dezbatut relatiile dintre stiinta si societate. S-a aratat rolul statului, dar numai ca finantator, caci, ori de cate ori s-a implicat (ca in Evul Mediu, nazism sau comunism) in dirijarea si cenzurarea cercetarii, consecintele au fost malefice. S-a subliniat ca si astazi exista tendinte ale Puterii de a opri unele cercetari (de inginerie genetica sau de procreatie artificiala). Totodata, s-a subliniat necesitatea implicarii bancilor, marii industrii si marilor societati comerciale, ca sponsori, pentru programe si logistica. S-a regretat insa ca presa, prea des, sprijina impostura, din dorinta de senzational.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.