Majestatea Sa Regele Mihai I va efectua, in perioada 3-8 mai, o calatorie pentru cinstirea soldatilor romani care au cazut pe teritorii straine in urma cu 60 de ani. Dupa cum informeaza un comunicat primit de la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa Regel
Majestatea Sa Regele Mihai I va efectua, in perioada 3-8 mai, o calatorie pentru cinstirea soldatilor romani care au cazut pe teritorii straine in urma cu 60 de ani. Dupa cum informeaza un comunicat primit de la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa Regele Mihai, insotit de Regina Ana si de Principele Radu, va conduce masina pe traseul dintre Savarsin si Praga. Pe parcurs, Regele Mihai se va opri si va depune coroane de flori la mormintele militarilor al caror comandant suprem a fost "la vremea cand acestia au luptat pentru un viitor pe care Europa abia acum poate sa inceapa sa-l construiasca". Astfel, Regele Mihai se va opri la Bratislava, Banska Bystrica, Brno, Kromeriz si Praga. In afara de ceremoniile de depunere de coroane de flori si de cinstire a soldatilor romani, Regele Mihai si Familia Regala se vor intalni cu inalte autoritati ale tarilor vizitate, cu personalitati ale societatii civile si cu membri ai Corpului Diplomatic. La invitatia presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, Majestatile Lor Regele Mihai I si Regina Ana vor participa, la Moscova, la ceremoniile dedicate zilei de 9 Mai, cu prilejul implinirii a 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial. Regele Mihai si Regina Ana vor fi insotiti de Principele Radu. Regele Mihai a fost decorat cu "Ordinul Victoria" al Uniunii Sovietice la 2 iulie 1945 si cu "Legiunea de Merit" a Statelor Unite ale Americii, in grad de Sef Comandor, la 20 martie 1946. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.