Romancierul brazilian Paulo Coelho, autorul unuia dintre cele mai mari succese de librarie ale ultimelor decenii, "Alchimistul", a publicat recent o noua carte: "O Zahir". Lansarea a avut loc pe 2 aprilie in Brazilia, pe 9 aprilie in Germania, pe 12
Romancierul brazilian Paulo Coelho, autorul unuia dintre cele mai mari succese de librarie ale ultimelor decenii, "Alchimistul", a publicat recent o noua carte: "O Zahir". Lansarea a avut loc pe 2 aprilie in Brazilia, pe 9 aprilie in Germania, pe 12 aprilie in Portugalia. Vanzarile sunt deja fabuloase: 320.000 de exemplare in Brazilia (in trei saptamani de difuzare), 144.000 de exemplare in Germania (in doua saptamani), 110.000 in Portugalia. In Rusia s-au facut deja comenzi preplatite de 220.000 de exemplare. Pana la sfarsitul anului, cartea va fi tradusa in 42 de limbi si va fi distribuita in 83 de tari. In Romania, "O Zahir" va fi tradus la Editura Humanitas, care a publicat si celelalte carti ale autorului, si va fi lansat pe 15 septembrie.
Titlul romanului este inspirat de o povestire din volumul "Aleph" de Jorge Luis Borges. In araba, "zahir" inseamna "vizibil, prezent, imposibil de trecut cu vederea", cu alte cuvinte ceva sau cineva care ne acapareaza treptat gandurile, transformandu-se intr-o obsesie.
"O Zahir" este povestea unui romancier de succes care traieste in Franta, bucurandu-se de faima, premii si privilegii. "Zahir"-ul este chiar sotia lui, corespondent de razboi intr-o fosta republica sovietica. Ea dispare impreuna cu un prieten, lasand in urma o lunga serie de intrebari. Ca s-o gaseasca, romancierul renunta la stralucirea Parisului si se indreapta spre austeritatea Kazahstanului, loc al unei spectaculoase mosteniri spirituale. (C.I.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.