Liderul organizatiei Consiliului Inteleptilor Musulmani, seicul Harith al-Dari, a facut ieri un apel la rapitori pentru a-i elibera pe ziaristii romani si pe insotitorul lor, Mohamed Munaf. Organizatia, care are o puternica influenta in lumea araba,
Liderul organizatiei Consiliului Inteleptilor Musulmani, seicul Harith al-Dari, a facut ieri un apel la rapitori pentru a-i elibera pe ziaristii romani si pe insotitorul lor, Mohamed Munaf. Organizatia, care are o puternica influenta in lumea araba, a raspuns astfel la apelul formulat miercuri de autoritatile romane, dupa sedinta Consiliului Superior de Aparare a Tarii. Apelul Consiliului a fost difuzat ieri de postul de televiziune Al-Jazeera. In mesaj, Harith al Dari a spus ca aceste rapiri arunca Islamul si lumea araba intr-o lumina nefasta. Liderul religios a insistat ca cei patru ostatici sa fie eliberati cat mai repede. El a mai declarat ca imaginea Irakului nu mai trebuie patata de astfel de actiuni, care nu caracterizeaza spiritul Islamului.
Agentia Reuters a transmis, acum doua saptamani, imagini cu ambasadorul Romaniei in Irak, Mihail Stuparu, care a fost surprins iesind de la o intrevedere cu liderii organizatiei religioase. Demersul diplomatului roman nu a avut insa nici un succes, cel putin in plan mediatic, asa cum s-a intamplat cu apelul CSAT. (C.F.V.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.