Selectionerul reprezentativei de hochei a Romaniei, Daniel Herlea, a declarat, ieri, in conferinta de presa, ca presedintele HC Csikszereda, Janos Kurko, are o mare parte din vina retrogradarii in al treilea esalon mondial, prin scandalurile provocat
Selectionerul reprezentativei de hochei a Romaniei, Daniel Herlea, a declarat, ieri, in conferinta de presa, ca presedintele HC Csikszereda, Janos Kurko, are o mare parte din vina retrogradarii in al treilea esalon mondial, prin scandalurile provocate de conflictul cu staff-ul federatiei. "Cluburile au cautat in ultima vreme doar intrigi si scandaluri. Jucatorii sunt slab pregatiti psihic si montati de la cluburi impotriva FRHG. Ma refer, in special, la jucatorii din Ciuc, care sunt influentati negativ de Kurko. Cauta numai scandal si consider ca are o mare parte din vina retrogradarii", a declarat Herlea. "Personal, nu am nimic cu Kurko, dar daca investesti in jucatori si apoi nu-i lasi la nationala, nu vom avansa nici daca am avea 15.000 de patinoare in Romania. Stau in Elvetia si ma uit pe Internet si citesc numai despre scandaluri in hocheiul romanesc", a mai spus Herlea. "Din pacate, nu mai avem jucatori pentru nationala. Iar dintre cei putini pe care ii avem, unii nu au venit din motive personale, altii au invocat accidentari, iar altii nu au fost lasati sa vina", a concluzionat Herlea.
Presedintele FRHG, Marian Negoita, a tinut sa precizeze ca toata federatia isi asuma vina esecului din Olanda. "Daca ar fi un singur vinovat si-ar putea da demisia, dar probabil toti avem o parte de vina. Nu ma consider vinovat, pentru ca am pus la dispozitie toate conditiile necesare, dar totusi am retrogradat, ceea ce inseamna ca am si eu o vina, chiar daca nu stiu." Negoita a mai adaugat ca, in ciuda esecului, ii acorda credit in continuare lui Herlea, deoarece reprezinta cea mai buna solutie. Pe aceeasi lungime de unda a fost si capitanul tricolorilor, Catalin Geru. "Suntem principalii vinovati, pentru ca noi am jucat. Daca nu ne lipseau jucatori de baza, insa, nu am fi retrogradat. Antrenorii trebuie sa ramana, pentru ca de 18 ani de cand joc hochei nu am avut tehnicieni mai buni", a precizat Geru.
Referindu-se strict la conflictul cu Janos Kurko, presedintele FRHG a mai spus: "Cand am propus excluderea vicepresedintelui Kurko din FRHG, pe o anumita perioada, pentru ca nu a permis unor jucatori sa vina la nationala de juniori, Biroul Federal a votat impotriva. Sper ca Janos Kurko sa se alature eforturilor noastre de a reconstrui nationala. I-am spus mereu sa incheiem razboiul, sa facem ceva pentru hocheiul romanesc, nu numai pentru cel zonal." In replica, Kurko a declarat pentru Mediafax ca nu le-a interzis jucatorilor sa vina la lot. "Domnul Herlea nu stie, probabil, ca trei jucatori nu s-au prezentat la lot pentru ca au fost invoiti de parinti din motive scolare. L-au sunat pe secundul Ioan Martin, iar acesta si-a dat acordul", a spus Kurko. "Pana acum nu am facut decat sa sanctionez incompetenta lui Pana si a lui Negoita, care, in 8-9 ani de cand sunt in hochei, nu au facut decat o fundatie in care ruleaza bani de care nu dau socoteala", a mai spus finantatorul ciucan, dupa care a concluzionat: "Si Hagi, ca sa dau un exemplu, a avut onoarea sa demisioneze dupa ce a ratat calificarea la Mondiale!"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.