Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, s-a prezentat, ieri, la Parchetul Militar Bucuresti, pentru a fi audiat din nou in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. El a prezentat procurorilor aspecte legate de venirea minerilor, a af
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, s-a prezentat, ieri, la Parchetul Militar Bucuresti, pentru a fi audiat din nou in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. El a prezentat procurorilor aspecte legate de venirea minerilor, a afirmat avocatul acestuia, Adrian Roseti. Miron Cozma a spus anchetatorilor ca pe 13 iunie 1990, cand se afla la Lonea, a aflat de la dispecerii din mina ca ortacii plecasera deja cu primul tren in Capitala. Adrian Roseti a declarat ca Miron Cozma s-a dus la dispeceri, care i-au spus ca minerii au fost convocati in Capitala la ordinul a doi colonei din Bucuresti. Avocatul a relatat, citat de Rompres, ca fostul lider al minerilor a ajuns in Capitala in dimineata zilei de 14 iunie 1990, unde a fost intampinat de oficialitati din cadrul Ministerului Minelor si de alte persoane, care nu si-au dezvaluit identitatea. Acestia i-au condus pe mineri in Piata Universitatii, a precizat Adrian Roseti. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a tras concluzia ca cei care l-au batut pe Marian Munteanu nu erau ortaci, a spus avocatul. El a sustinut ca Miron Cozma a intervenit pentru a-l salva pe Munteanu din mainile agresorilor, fiind, la randul sau, lovit. Avocatul a adaugat ca ortacii de la mina Lonea l-au salvat pe clientul sau de "asa-zisii mineri". "Timp de15 ani am avut ocazia sa aud nenumarate versiuni si interpretari cu privire la ce s-a intamplat in Piata Universitatii. Printre atatea aberatii, nu ma mai poate surprinde una in plus", a declarat Marian Munteanu. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.