Autoritatile din Dubai intentioneaza sa construiasca nici mai mult nici mai putin decat o statiune de schi, in plin desert, transmite AFP, citata de Mediafax. Proiectul Ski Dubai este o formidabila provocare din punct de vedere ingineresc, fiind de f
Autoritatile din Dubai intentioneaza sa construiasca nici mai mult nici mai putin decat o statiune de schi, in plin desert, transmite AFP, citata de Mediafax. Proiectul Ski Dubai este o formidabila provocare din punct de vedere ingineresc, fiind de fapt o constructie bizara cu 25 de etaje iesind dintre nisipurile acestui emirat din Golf, campion al tuturor extravagantelor. O mie de muncitori lucreaza 24 de ore din 24 sub un soare torid pentru a construi ceea ce va fi singura statiune de schi acoperita din Orientul Mijlociu si a treia din lume ca dimensiuni.
Indraznetul proiect a fost conceput de Majid Al-Futtaim in cadrul Mall-ului Emiratelor, un imens centru comercial pe care compania sa il construieste in prezent si care costa aproximativ un miliard de dolari. Ideea este ca statiunea de schi sa contribuie la atragerea clientilor spre centrul comercial, facandu-l in acelasi timp unic in lume. Din luna septembrie a acestui an, statiunea de schi, dotata cu o partie principala de 400 de metri lungime, va oferi pasionatilor ocazia de a face cunostinta, unii pentru prima data in viata, cu zapada. Statiunea va fi acoperita cu panouri de culoarea cerului senin pentru a da iluzia de aer liber. Toate acestea in timp ce afara temperatura va depasi 40 de grade Celsius.
"Pentru multi oameni va fi ocazia de a vedea zapada pentru prima oara in viata si de a practica sporturi de iarna", explica Phil Taylor, directorul Ski Dubai. Statiunea va avea cinci partii cu grad de dificultate diferit si o pista pentru amatorii de snowboard. Taylor spera ca statiunea sa atraga si localnici, dar si turisti. "Speram ca pentru oamenii obisnuiti cu schi-ul sa reprezinte o noutate ideea de a schia dimineata si a face plaja dupa-amiaza", spune el. Cu o suprafata totala de 22.500 mp, adica aproximativ trei stadioane, Ski Dubai va folosi sase mii de tone de zapada, asezata intr-un strat de 50 de centimetri. Statiunea va avea o capacitate de 1.500 de persoane, obiectivul fiind sa atraga jumatate de milion de vizitatori pe an. In inedita statiune, temperatura in timpul zilei va fi de minus un grad Celsius, iar in timpul noptii de minus sapte grade. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.