Valoarea importurilor din primul trimestru a depasit cu 1,551 miliarde de euro exporturile operate in aceeasi perioada, majorand deficitul comercial cu 52% in raport cu datele pentru primele trei luni din 2004, se arata intr-un comunicat al Institutu
Valoarea importurilor din primul trimestru a depasit cu 1,551 miliarde de euro exporturile operate in aceeasi perioada, majorand deficitul comercial cu 52% in raport cu datele pentru primele trei luni din 2004, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Bunurile si serviciile importate au insumat 6,64 miliarde de euro, in crestere cu 21% fata de primul trimestru al anului trecut. In luna martie, dinamica importurilor a atins 23,7%, iar valoarea acestora s-a ridicat la 2,6 miliarde de euro. Majorari de peste 40% ale volumului de marfuri intrate in tara au fost inregistrate la transporturi, produse metalurgice si produse minerale - materii prime. Pe de alta parte, exporturile se pastreaza pe un trend ascendent, insa viteza de crestere (17,4%) este inferioara fluxurilor catre piata interna. Romania a comercializat pe pietele externe bunuri si servicii de peste cinci miliarde de euro, din care aproape doua miliarde de euro in luna martie. In structura exporturilor se observa un ritm mai alert la nivelul produselor minerale (titei, produse petroliere, minereuri, carbune, ciment si sare), cu un plus de 61%, precum si la produsele metalurgice (38%). De asemenea, a fost inregistrata o crestere cu 27% a exporturilor de mijloace de transport si un declin de 0,7% la vanzarea produselor textile si imbracaminte. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.