Autoritatile americane continua sa lucreze "indeaproape cu guvernul Romaniei pentru a intreprinde orice efort necesar, atat aici, cat si la Bagdad, pentru protejarea vietilor jurnalistilor ostatici si a insotitorului lor", se afirma intr-o declaratie
Autoritatile americane continua sa lucreze "indeaproape cu guvernul Romaniei pentru a intreprinde orice efort necesar, atat aici, cat si la Bagdad, pentru protejarea vietilor jurnalistilor ostatici si a insotitorului lor", se afirma intr-o declaratie a Ambasadei Statelor Unite in Romania. "Credem cu tarie ca interesele nationale ale Romaniei sunt identice cu ale noastre in aceasta chestiune", se spune in declaratia remisa, miercuri, presei romane. Ambasada considera ca ultimele evolutii din criza jurnalistilor reprezinta "un moment dificil si cu atat mai dureros, cu cat are loc in saptamana dinaintea Pastilor".
"Gandurile si rugaciunile" diplomatilor americani se indreapta catre ostatici si pentru revenirea lor acasa in siguranta. Ambasada aminteste ca "trupele romanesti sunt angajate umar la umar, curajos, impreuna cu trupele noastre precum si ale multor alti aliati in Irak si Afganistan, in razboiul global impotriva terorismului". Statele Unite isi exprima, prin intermediul diplomatilor sai acreditati la Bucuresti, "gratitudinea profunda" pentru sprijinul acordat de Romania, ca si pentru angajamentul guvernului roman. "Impreuna vom ajuta sa transformam lumea intr-un loc mai liber si mai sigur", se mai afirma in comunicatul ambasadei. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.