Pe langa aceasta informatie, RSF cere autoritatilor irakiene sa intreprinda actiuni concrete care sa ajute la eliberarea ostaticilor. CV. Hassan Walid Abdul Wahab, in varsta de 23 de ani, este colaborator al postului de televiziune german Zweites
Pe langa aceasta informatie, RSF cere autoritatilor irakiene sa intreprinda actiuni concrete care sa ajute la eliberarea ostaticilor.
CV. Hassan Walid Abdul Wahab, in varsta de 23 de ani, este colaborator al postului de televiziune german Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), el fiind ridicat de acasa, la 20 aprilie, impreuna cu tatal sau, in varsta de 50 de ani, fost operator in prezent la pensie, precum si doi frati ai sai, care nu lucreaza in presa. Un apropiat la familiei a declarat ca politia a pretextat ca exista o legatura intre cameraman si rapitorii jurnalistilor romani si ai ghidului lor. Marti insa, dupa cererile repetate ale familiei, politia irakiana a fixat o cautiune de 10.000 de dolari in schimbul eliberarii conditionate a lui, a anuntat RSF.
Reprezentantii RSF au declarat ca ""pastreaza rezerve fata de motivul invocat de politie pentru arestarea cameramanului"". ""Politia din aceasta tara cauta tot timpul pretexte pentru arestarea anumitor jurnalisti. De data aceasta a fost folosita situatia jurnalistilor romani"", a anuntat RSF, adaugand ca tocmai din cauza ca nu au incredere in motivatia arestarii nu au facut un subiect special din aceasta informatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.