Presedintele FR Gimnastica, Nicolae Vieru, a declarat, ieri dimineata, dupa ce laureatele olimpice Monica Rosu si Alexandra Eremia au primit interdictie de a se antrena timp de doua luni din cauza unor probleme medicale, ca nu este normal ca Institut
Presedintele FR Gimnastica, Nicolae Vieru, a declarat, ieri dimineata, dupa ce laureatele olimpice Monica Rosu si Alexandra Eremia au primit interdictie de a se antrena timp de doua luni din cauza unor probleme medicale, ca nu este normal ca Institutul National de Medicina Sportiva sa detina monopolul asupra diagnosticarii sportivilor. "Cei de la INMS cred ca le stiu pe toate si degeaba am discutat cu ei, pentru ca nu am ajuns la nici un acord. Sportivele vor sa se antreneze, pentru ca spun ca se simt bine, dar nu au voie. Nu este normal ca INMS sa detina monopolul in diagnosticarea sportivilor si ar trebui sa avem voie sa consultam si alti specialisti", a declarat pentru Mediafax presedintele FRG. Nicolae Vieru a mai precizat ca, in aceste conditii, Monica Rosu si Alexandra Eremia nu vor participa la concursul de Cupa Mondiala de la Gent, care se va desfasura saptamana viitoare. "Din moment ce au interdictie, ele nu se mai antreneaza si evident ca nu vor merge la Gent. Antrenorii nu le permit sa se pregateasca, desi am inteles ca ele vor sa se antreneze, chiar si pe propria semnatura. Este normal sa nu le mai lase, dupa scandalurile prin care au trecut Belu si Bitang", a mai spus Vieru. In replica, reprezentantii INMS au refuzat sa ofere informatii despre starea de sanatate a celor doua gimnaste, motivand ca fisele medicale sunt confidentiale si nu pot fi facute publice decat cu acordul scris al acestora. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.