Uniunea Juristilor din Romania isi exprima profunda ingrijorare cu privire la soarta ziaristilor romani rapiti in Irak, dupa ultimatumul difuzat de gruparea care ii tine ostatici. "Consideram ca folosirea unor civili pentru a determina autoritatile u
Uniunea Juristilor din Romania isi exprima profunda ingrijorare cu privire la soarta ziaristilor romani rapiti in Irak, dupa ultimatumul difuzat de gruparea care ii tine ostatici. "Consideram ca folosirea unor civili pentru a determina autoritatile unui stat sa adopte decizii politice prin mijloace de presiune contravine principiilor si normelor dreptului international si incalca in mod grav Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Uniunea Juristilor din Romania a solicitat Asociatiei Internationale a Juristilor Democrati sa intervina pe langa asociatiile profesionale ale juristilor din tarile arabe afiliate, in vederea unor demersuri in favoarea ziaristilor romani. Reamintim ca solicitarea noastra a avut o contributie importanta la internationalizarea cazului privind grupul Ilascu, se arata intr-un comunicat". (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.