UDMR va sustine modificarea regulamentelor de functionare a Camerelor Parlamentului doar daca amendamentele propuse de reprezentantii Coalitiei se vor situa in prevederile constitutionale, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Uni
UDMR va sustine modificarea regulamentelor de functionare a Camerelor Parlamentului doar daca amendamentele propuse de reprezentantii Coalitiei se vor situa in prevederile constitutionale, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Uniunii, Marko Bela. El nu a negat necesitatea modificarii normelor de functionare a Parlamentului, precizand ca acesta trebuie adaptat periodic, in functie de experientele acumulate. Marko Bela a aratat insa ca toate amendamentele care se vor aduce trebuie sa respecte regulile constitutionale. "Regulamentul Camerelor trebuie periodic modificat in urma experientelor acumulate. In ceea ce priveste schimbare conducerii Camerelor sau schimbarea presedintilor, in primul rand trebuie sa examinam foarte atent ceea ce ne-a spus Curtea Constitutionala si n-am putea accepta o modificare a Regulamentului care sa fie considerata neconstitutionala. Dupa aceea sa vedem scopul si modalitatile concrete ale modificarilor. Totul este deschis in acest moment", a declarat reprezentantul UDMR. El a aratat ca, pana in prezent, nu s-a convenit asupra nici unui amendament de modificare a Regulamentului, dar ca are rezerve cu privire la solutiile propuse. "Noi, in acest moment, avem dubii in ceea ce priveste rezolvarea aceste probleme. Avem anumite rezerve fata de solutiile propuse", a spus Marko Bela. Potrivit liderului UDMR, Consiliului Coalitiei este "cadrul potrivit pentru rezolvarea tuturor problemelor care se ivesc". Presedintele Uniunii a negat zvonul potrivit caruia UDMR ar conditiona sustinerea modificarii Regulamentului de adoptarea Legii minoritatilor. Marko Bela a admis ca exista, in Guvern, puncte de vedere diferite cu privire la puterea de decizie in cadrul unei autonomii culturale, mentionand ca proiectul in cauza nu a primit inca avizele ministerelor Justitiei si Culturii. (O.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.