In documentul adoptat cu unanimitate de voturi, legislativul roman a adresat Parlamentelor statelor membre UE apelul de a ratifica in timp util Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Pe de alta parte, senatorii si deputatii s-au declara
In documentul adoptat cu unanimitate de voturi, legislativul roman a adresat Parlamentelor statelor membre UE apelul de a ratifica in timp util Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Pe de alta parte, senatorii si deputatii s-au declarat hotarati sa-si indeplineasca datoriile constitutionale pentru parcurgerea ultimelor etape ale aderarii. Continuarea procesului de armonizare a legislatiei nationale cu acquis-ul comunitar, precum si monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate au fost declarate obiective prioritare.
DESFIINTARE. Tot ieri, parlamentarii au aprobat, cu 262 de voturi ""pentru"" si 83 ""impotriva"", solicitarea premierului Calin Popescu Tariceanu privind desfiintarea functiei de ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control. Cererea desfiintarii acestui post a fost motivata de faptul ca atributiile Autoritatii Nationale de Control (ANC) au fost transferate altor ministere. Totodata, a fost aleasa noua structura a Comisiei speciale pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE. Prin vot secret, presedinte al comisiei a fost ales deputatul PD Romeo Raicu, iar vicepresedinti deputatul PSD Constantin Nita si deputatul PPRM Daniela Buruiana Aprodu. Din comisie mai fac parte senatorii George Cristian Maior (PSD) si Daniel Ilusca (PNL).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.