Romania este cea care va decide daca cei 800 de militari ai sai vor ramane sau nu in Irak, a declarat luni, la Washington, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Adam Ereli, informeaza Rompres. Indiferent de decizia luata ca raspuns
Romania este cea care va decide daca cei 800 de militari ai sai vor ramane sau nu in Irak, a declarat luni, la Washington, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Adam Ereli, informeaza Rompres. Indiferent de decizia luata ca raspuns la amenintarea rapitorilor cu uciderea celor trei ziaristi romani sechestrati in Irak de aproape o luna de zile, SUA se asteapta la o coordonare stransa a Romaniei cu aliatii sai, a spus Ereli. "Romania, ca toate tarile implicate in aceasta nobila misiune, va trebui sa decida ceea ce urmeaza sa faca, in conformitate cu interesele sale nationale", a declarat Adam Ereli. "In acelasi timp, avem toate sperantele si toate motivele sa credem ca Romania va continua sa se coordoneze indeaproape cu noi si cu Forta Multinationala, in timp ce urmeaza sa decida cum va continua sa contribuie", a subliniat oficialul american.
"Romania a fost un aliat curajos, fidel si de valoare in razboiul impotriva terorismului si in cadrul eforturilor internationale pentru instaurarea pacii, stabilitatii si prosperitatii in aceste doua tari", a subliniat Adam Ereli referindu-se la Irak si Afganistan. "Apreciem in mod deosebit si salutam Romania pentru contributia si sacrificiile sale", a afirmat, de asemenea, sursa citata.
In acelasi timp, a spus oficialul american, ori de cate ori au loc rapiri in Irak, fortele SUA coopereaza cu autoritatile irakiene si cu altii "pentru a contribui sau furniza orice fel de asistenta pentru a ajuta la salvarea civililor nevinovati. Si acesta este valabil si in cazul de fata". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.