Statele Unite ale Americii felicita Romania pentru semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeana (UE) si militeaza pentru construirea unui parteneriat euro-atlantic puternic, a declarat marti subsecretarul Departamentului de Stat pentru afaceri
Statele Unite ale Americii felicita Romania pentru semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeana (UE) si militeaza pentru construirea unui parteneriat euro-atlantic puternic, a declarat marti subsecretarul Departamentului de Stat pentru afaceri politice, Nicholas Burns, postului Radio Romania Actualitati, preluat de Rompres. "Este o zi minunata pentru poporul roman, pentru Guvernul Romaniei.
Aceasta este o zi a recuperarii Romaniei, insemnand ca Romania a reintrat in familia natiunilor europene", a spus Nicholas Burns.
Acesta a tinut sa precizeze ca "Romania facuse deja acest pas, prin comunitatea transatlantica, atunci cand a intrat in Alianta Nord-Atlantica". SUA "considera Romania ca pe unul dintre cei mai puternici aliati ai lor in NATO", potrivit oficialului american. In acelasi timp, SUA au convingerea ca "prin participarea sa in NATO, prin ceea ce a facut in Balcani, in Irak, in Afganistan, prin tot ce face (Romania) a dovedit in ultimii ani ca este o tara prietena atat de buna a SUA". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.