DEZBATERE. Potrivit Mediafax, senatorul a spus ca, impreuna cu mai multi parlamentari din cele doua tari a propus, in cursul zilei de luni, o dezbatere de urgenta pe tema apararii ziaristilor care lucreaza in astfel de zone. Potrivit lui Frunda, in m
DEZBATERE. Potrivit Mediafax, senatorul a spus ca, impreuna cu mai multi parlamentari din cele doua tari a propus, in cursul zilei de luni, o dezbatere de urgenta pe tema apararii ziaristilor care lucreaza in astfel de zone. Potrivit lui Frunda, in momentul cand s-a facut aceasta propunere, un deputat britanic s-a opus dezbaterii, explicand ca jurnalistii care isi desfasoara activitatea in zone de conflict accepta anumite riscuri. In luarea sa de cuvant, Frunda a replicat ca acest punct de vedere este inacceptabil, avand in vedere ca ziaristii merg in aceste zone nu ca parti beligerante, ci ca sa-si faca meseria si ca ei au nevoie de aparare. Senatorul UDMR a mai precizat ca i-a nominalizat, in interventia sa, pe cei trei jurnalisti romani rapiti in Irak, de a caror soarta se intereseaza intreg poporul. Demersul, care ar arata o solidaritate politica si morala cu ziaristii, vizeaza un apel adresat partilor beligerante de a trata ziaristii conform reglementarilor internationale, cerandu-se sa li se asigure acestora integritatea fizica. De asemenea, se solicita sprijin pentru eliberarea jurnalistilor rapiti. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.