Un festival international, care a facut din Sibiu o capitala romaneasca a jazz-ului, cu deschideri europene. Fara a-si pierde parfumul de burg medieval, Sibiul e gata sa-i primeasca pe fanii genului din tara si din strainatate. Directorul festivalulu
Un festival international, care a facut din Sibiu o capitala romaneasca a jazz-ului, cu deschideri europene. Fara a-si pierde parfumul de burg medieval, Sibiul e gata sa-i primeasca pe fanii genului din tara si din strainatate. Directorul festivalului, Konstantin Schmidt, este de parere ca ""pilonii civilizatiei unei natiuni sunt cultura si sanatatea, iar muzica si toate artele ar trebui cultivate ca o religie"". Pe acest principiu, a reusit sa adune intr-un program elitist, jazzmeni si band-uri din Polonia, Italia, Germania, Israel, Austria, Franta, Olanda, Lituania si Romania. Cat priveste reprezentarea tarii noastre, Schmidt l-a recomandat pe Florin Raducanu ca ""varf de lance al compozitorilor de jazz"". Pe langa concerte si recitaluri, vor avea loc vernisaje de fotografie, workshop-uri, si jam session-uri. Muzica de calitate si bunul gust au facut ca ""Sibiu Jazz Festival"" sa se bucure de-a lungul vremii de recunoastere internationala. (Claudia Daboveanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.