La sfarsitul saptamanii trecute, in apropierea Sfintelor Sarbatori de Paste, la World Trade Center Bucuresti, Salile Mexico&Seoul si New York au avut loc o serie de activitati dedicate constientizarii factorilor de decizie implicati in lupta anti
La sfarsitul saptamanii trecute, in apropierea Sfintelor Sarbatori de Paste, la World Trade Center Bucuresti, Salile Mexico&Seoul si New York au avut loc o serie de activitati dedicate constientizarii factorilor de decizie implicati in lupta antidrog asupra pericolului extinderii acestui flagel printre tinerii si copiii nostri.
In acest context, s-a desfasurat Conferinta cu tema "Prevenirea Consumului de Droguri in scoala Romaneasca" si un Concert Antidrog, organizate de Agentia Nationala Antidrog in coorganizare cu World Trade Center Bucuresti, Fundatia Romania Civica - Cultural Umanitara a Mileniului 3 "Florentina" si International Artist Management, actiuni umanitare in vederea infiintarii unei comunitati terapeutice postcura, in judetul Prahova.
Conferinta s-a inscris in contextul indeplinirii obiectivelor prevazute de Strategia Nationala Antidrog pentru perioada 2005" 2012 si s-a adresat specialistilor din domeniul educatiei, sanatatii, protectiei copilului, administratiei si internelor. Evenimentul si-a propus sa responsabilizeze factorii implicati in activitatile educative asupra pericolului consumului de droguri. La conferinta au fost prezenti chestorul-sef prof. univ. dr. Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog, Bogdan Adrian Panait, secretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Cristian Rizea, director general la Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, dr. Cristian Andrei, coordonator al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, profesori, sociologi, psihologi, preoti. Programul evenimentului a mai inclus si lansarea lucrarii "Dictionar de droguri, toxicomanii si dependente Larousse", de Denis Richard si Jean Louis Senon, sub coordonarea lui Pavel Abraham si editata prin grija Agentiei Nationale Antidrog si vernisajul unei mini expozitii de pictura cu mesaje antidrog. Dictionarul exploreaza si defineste drogurile, produsele chimice, substantele care pot crea dependenta si traficul, dar in spatele moleculelor, ne permite sa zarim barbati, femei, sa-i ascultam, sa-i intelegem, sa le propunem o cale, sa le fim alaturi. Scopul acestei lucrari este acela de a contribui la o mai buna intelegere a riscurilor si prin ea la o preventie adecvata.
In seara aceleiasi zile, in Sala New York, a avut loc un Concert de Pasti la care au participat reprezentanti de marca ai scenei romanesti Narcisa Suciu, Sanda Ladosi, Nicola, Marcel Pavel, Monica Anghel, Aurelian Temisan. La final a sustinut un recital un grup de copii de la Centrul de Plasament "Sf. Stelian" Bucuresti. Astfel de evenimente cu valente sociale au menirea de a sensibiliza opinia publica si de a oferi un suport financiar pentru initierea unui serviciu social destinat persoanelor dependente, fapt ce se constituie intr-un demers cheie de promovare a sanatatii natiunii romane. In comparatie cu efortul depus si timpul necesar organizarii acestor evenimente, precum si cu numarul persoanelor si institutiilor apelate de a sprijini astfel de initiative (Top 300 oameni bogati din Romania, Top 100 investitori in Romania, Top 100 femei de afaceri de succes in Romania, banci, societati de asigurari, corpul diplomatic, societati farmaceutice, centre medicale, etc) organizatorii au receptionat un foarte slab sprijin din partea acestora, ceea ce a dus la colectarea unor fonduri extrem de mici. Organizatorii tin sa multumeasca partenerilor principali: Auto Rom, importator general Mercedes Benz, Romaqua Group, producator al apei Borsec si Star Storage; Partenerilor Atas Light, CEC, Dacia, Alka, Cramele Halewood, Pepsi, Nardo si Hotel Sofitel si partenerilor media TVR prin emisiunea "Alege Viata", Radio Romania Actualitati, ZIUA si Bursa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.