Plenul comun al celor doua Camere a adoptat, azi, o Declaratie a Parlamentului Romaniei cu privire la criza ostaticilor romani in Irak, cerand CSAT analizarea in regim de urgenta a acestei situatii. ""Parlamentul Romaniei solicita Consiliului Suprem
Plenul comun al celor doua Camere a adoptat, azi, o Declaratie a Parlamentului Romaniei cu privire la criza ostaticilor romani in Irak, cerand CSAT analizarea in regim de urgenta a acestei situatii. ""Parlamentul Romaniei solicita Consiliului Suprem de Aparare a tarii analizarea in regim de urgenta a acestei situatii, precum si a implicatiilor deciziilor ce urmeaza a fi luate. In conformitate cu procedurile constitutionale, Parlamentul Romaniei va fi informat cu privire la gestionarea acestei situatii, in concordanta cu interesele cetatenilor Romaniei"", se arata in declaratie.
Aceasta declaratie a fost semnata de liderii grupurilor parlamentare din Senat si Camera Deputatilor si a fost adoptata cu 225 de voturi ""pentru"", cinci ""impotriva"" si 35 de abtineri.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, la Parlament, ca autoritatile se afla ""in principiu"" in contact cu rapitorii jurnalistilor.
Intrebat daca in momentul de fata mai este pastrata legatura cu cei care ii detin pe ziaristi, premierul a raspuns : ""In principiu da, dar mai multe detalii nu va pot spune"". La incercarea unui reporter de a primi confirmare fata de existenta in continuare a unui proces de negociere, seful Guvernului a preferat sa nu raspunda si sa intrebe daca ""mai exista o alta intrebare?"".
El a mai declarat ca nu poate da informatii despre criza ostaticilor, dar a asigurat ca toate institutile abilitate ale statului care sunt implicate in gestionarea acestei situatii de criza isi fac datoria, eforturile fiind indreptate catre salvarea ziaristilor. ""Vreau sa aveti convingerea si o spun tuturor romanilor ca se vor face absolut toate eforturile care sunt posibile pentru ca ziaristii romani sa se intoarca in tara teferi"", a spus Tariceanu, dupa ce a parasit plenul Parlamentului.
El a facut un apel reprezentantilor mass-media de a incerca sa nu amplifice starea emotionala care exista, deoarece acest lucru ""nu serveste nici parintilor ziaristilor si nici starii de spirit generale a populatiei"". Dupa aceea, premierul a plecat in judetul Timis, in zona afectata de inundatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.