Legea privind bunurile Regelui Mihai ar putea fi aprobata tacit de Senat, deoarece a expirat termenul de 45 de zile in care actul normativ ar fi trebuit sa fie dezbatut de plenul acestei Camere. Opozitia se va lupta ca astazi, in Biroul Permanent al
Legea privind bunurile Regelui Mihai ar putea fi aprobata tacit de Senat, deoarece a expirat termenul de 45 de zile in care actul normativ ar fi trebuit sa fie dezbatut de plenul acestei Camere. Opozitia se va lupta ca astazi, in Biroul Permanent al Senatului, sa obtina o prelungire a termenului in care legea trebuie dezbatuta in Senat. Lucrurile sunt vazute in mod diferit de Opozitie si de Putere, mai ales ca PSD si PRM nu vor sa renunte cu una cu doua la modificarile importante pe care le-au operat asupra textului legislativ. In cazul unei aprobari tacite, Camera Deputatilor va discuta strict textul de lege venit de la Guvern, ceea ce nu este pe placul PSD si PRM, dar este dorit de Putere. Senatorul PSD Antonie Iorgovan a sustinut ieri, ca textul Constitutiei poate fi interpretat in asa fel incat senatorii sa mai aiba timp sa discute legea privind bunurile Regelui. "Potrivit Constitutiei, termenul de 45 de zile poate fi prelungit la 60 de zile intrucat proiectul respectiv are caracter special", a spus Iorgovan, subliniind ca legea in discutie are un caracter complex.
El a precizat ca in sedinta Biroului Permanent va propune prelungirea termenului in care acest proiect de lege sa fie dezbatut de catre senatori.
In replica, liberalul Nicolae Vlad Popa, a spus ca proiectul nu are caracter special. Si Peter Eckstein Kovacs (UDMR) a spus ca proiectul va fi, cel mai probabil, adoptat tacit de Senat. (R.A.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.