Peste 300 de muncitori de la Rafinaria Petrolsub Suplacu de Barcau s-au adunat ieri pe linia ferata care merge la rampa de incarcare a titeiului, blocand accesul unei garnituri de tren la rampa de incarcare a SNP Petrom, nemultumiti de faptul ca, in
Peste 300 de muncitori de la Rafinaria Petrolsub Suplacu de Barcau s-au adunat ieri pe linia ferata care merge la rampa de incarcare a titeiului, blocand accesul unei garnituri de tren la rampa de incarcare a SNP Petrom, nemultumiti de faptul ca, in ciuda tuturor protestelor lor si a demersurilor facute de autoritati, situatia dezastruoasa a Rafinariei nu a fost rezolvata. Potrivit Rompres, muncitorii adunati pe linia ferata au spus ca sunt hotarati sa nu plece de acolo pana nu vor discuta cu autoritatile si nu isi vor primi salariile pe luna martie. "Vrem sa muncim, nu sa mergem in somaj. Nu este normal ca din moment ce titeiul este extras de sub casele si de sub pamanturile noastre, noi sa nu avem de lucru" s-au plans muncitorii. La locul protestului a ajuns si primarul comunei Suplacu, care a anuntat ca despre situatia existenta au fost instiintate atat autoritatile locale, cat si cele centrale. "Problema este ca nici Petrom nu a putut sa incarce titeiul si sa il transporte spre Ploiesti din cauza unei defectiuni, iar azi (ieri - n.n.) sunt muncitorii care blocheaza rampa de incarcare. Acum Petrom a acumulat mult titei pe stoc pe care nu are unde sa il depoziteze", a declarat primarul Eugen Moldovan. Inainte de a se deplasa la Suplacu de Barcau, prefectul de Bihor, Ilie Bolojan, a spus ca va merge sa discute cu muncitorii, sa le spuna ca ceea ce fac ei acolo nu va rezolva lucrurile si daca nu se vor conforma va trece la aplicarea legii.
Pe de alta parte, reprezentantul Guvernului in teritoriu a anuntat ca asteapta decizia ANAF cu privire la cererea de reorganizare a Rafinariei. Muncitorii au declarat ca daca, la ordinul prefectului, vor interveni fortele de ordine, vor elibera rampa, dar au anuntat ca se vor intoarce acolo pana la rezolvarea revendicarilor. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.