Divizia de Securitate a Datelor din cadrul companiei romanesti Softwin, BitDefender, a anuntat raspandirea rapida a unui virus, Win32.Antiman.A., al carui creator doreste anihilarea tuturor manelelor existente intr-un computer. Specialistii BitDefend
Divizia de Securitate a Datelor din cadrul companiei romanesti Softwin, BitDefender, a anuntat raspandirea rapida a unui virus, Win32.Antiman.A., al carui creator doreste anihilarea tuturor manelelor existente intr-un computer. Specialistii BitDefender au depistat acest vierme luni si au explicat ca acesta se propaga foarte rapid: in numai cinci ore, acesta a infectat peste 300 de computere din Romania. Din cauza faptului ca virusul este insotit de mesaje ingenioase care se refera la subiecte de actualitate (sau incitante), utilizatorii care nici nu sunt protejati de un antivirus pot fi afectati foarte usor.
Exista in jur de zece variante ale mesajelor care insotesc virusul, mesaje care se adreseaza astfel mai multor categorii de utilizatori. De mentionat ca toate adresele de la care sosesc aceste e-mail-uri sunt falsificate. Exista o varianta care soseste chiar de pe adresa de mail office@bitdefender.ro si care promite ca fisierul .exe care il insoteste este de fapt un "ultim antivirus. Ar trebui sa rezolve toate problemele". O alta varianta de e-mail vorbeste despre un atasament unde poate fi vazuta o anume "Ioana" care face sex in camin, sau pur si simplu "faza cu camila". Aceste mesaje se doresc a fi familiare, ca si cum ar proveni de la colegi sau prieteni.
Exista si mesaje care pretind a fi sondaje si care chestioneaza utilizatorii in problema interzicerii manelelor sau a retragerii trupelor romanesti din Irak: Credeti ca ar fi mai bine ca "Romania sa-si retraga trupele din Irak anul acesta? Deschideti programul Vot, alegeti votul dvs. si vedeti rezultatele. Parerea dvs. Conteaza!". Poate cele mai originale mesaje sunt cele care vorbesc despre "moartea Papei" si care au in atasament un film inedit despre moartea papei, care este furnizat de "Asociatia Catolicilor Anonimi" si cel in care "Roxana" ii scrie lui "Ionel": "draga Ionel, scuza-ma ca nu ti-am mai scris de mult timp, dar am avut ceva probleme cu calculatorul. Ti-am promis ultima data pe chat o poza cu mine dezbracata... m-am gandit mult la asta si cred ca pana la urma cel mai bine e sa-ti trimit o poza. Sper sa-ti placa. Daca nu o sa-mi mai scrii dupa mesajul asta, o sa te inteleg... Roxana". Atasamentul acestui mesaj este "poza_roxana. _JPG.exe".
Virusul cauta anumite siruri de caractere dupa care sterge fisierele care contin "cuvintele-cheie" ca Liviu Guta, Copilul de aur, Adi de la Valcea, Adi de Vito, Florin Salam, Vali Vijelie, Carmen Serban, sau chiar titluri de melodii, as da zile de la mine, sunt seful vostru pana mor, chefdechef, dusmanii mei etc.
Odata infectat un calculator, viermele se trimite prin mesaje e-mail tuturor adreselor din programul Outlook al victimei si scaneaza fisierele Yahoo Messenger pentru a gasi noi adrese.
Specialistii afirma ca utilizatorii BitDefender sunt protejati inca de la aparitia virusului, si recomanda prudenta in deschiderea atasamentelor e-mail pentru utilizatorii fara o protectie antivirus. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.