Un numar de 14 mafioti renumiti din Chicago au fost acuzati luni de complicitate la cel putin 18 crime, inclusiv de faimoasa lovitura din 1986, asupra sefului crimei organizate din Las Vegas, Tony "The Ant" Spilotro, care a fost ars de viu intr-un la
Un numar de 14 mafioti renumiti din Chicago au fost acuzati luni de complicitate la cel putin 18 crime, inclusiv de faimoasa lovitura din 1986, asupra sefului crimei organizate din Las Vegas, Tony "The Ant" Spilotro, care a fost ars de viu intr-un lan de grau.
Printre cei acuzati se numara James Marcello, in varsta de 63 de ani, si care a fost identificat de oficialii FBI ca fiind liderul crimei organizate din Chicago si un alt cap al mafiei, Joey "The Clown" Lombardo, in varsta de 75 de ani. "Mafia a primit o lovitura serioasa astazi" a declarat procurorul american Patrick J. Fitzgerald.
Spilotro, un mafiot din Chicago, a controlat Las Vegas-ul intre anii '70 si inceputul anilor '80.
Cadavrele mutilate ale lui Spilotro si al fratelui sau Michael au fost descoperite intr-un lan de grau din Indiana, in anul 1986. Cei doi fusesera vazuti in viata cu o saptamana inainte.
Hollywood-ul a preluat aceasta poveste iar Joe Pesci a jucat un personaj inspirat de Tony Spilotro, in filmul lui Martin Scorsese, "Casino".
Anchetatorii au declarat ca acuzatiile care se aduc acum mafiotilor din Chicago reprezinta una dintre cele mai vaste operatiuni din istoria politiei americane.
Acuzatiile au rezultat dintr-o ancheta a carui nume de cod a fost "Operatiunea Secrete de Familie" si care a vizat toate crimele nerezolvate infaptuite de mafie. Anchetatorii spun ca in aceste conspiratii sunt implicate cel putin 14 persoane, iar unele fapte dateaza chiar din anii '70. De asemenea, toti acuzatii au legaturi intr-un fel sau altul cu mafia din Chicago, care este cunoscuta ca "Chicago Outfit" sau "Chicago Syndicate". Printre cei implicati se afla si doi fosti politisti care l-au informat pe unul dintre suspecti despre "cartitele" din mafie.
De asemenea, agentii federali nu au dorit sa spuna cine a ucis pe cine si nu au mentionat nici pedepsele de care sunt pasibili cei care au facut obiectul unei anchete care a durat zeci de ani.
"Este prima investigatie care implica atat de multe crime si care ajunge pana in profunzimea organizatiei Cosa Nostra" a declarat agentul FBI Robert D. Grant.
Agenti din trei state - Illinois, Arizona si Florida - au inceput luni cautarea acuzatilor, dintre care unul a fost gasit mort, aparent din cauze naturale, au relatat autoritatile. Alti doi, Lombardo si Frank Schweihs, de 75 de ani, sunt disparuti si au fost declarati fugari.
Avocatul lui Lombardo, Rick Halperin, a negat acuzatiile care i se aduc clientului sau si sustine ca acesta nu este fugar. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.