Zvonurile privind posibila introducere a uniformelor pentru elevii din invatamantul preuniversitar a trezit reactii controversate in mediile de invatamant, in randul elevilor si al parintilor. Opiniile sunt impartite. Profesorii cu vechime in scoala
Zvonurile privind posibila introducere a uniformelor pentru elevii din invatamantul preuniversitar a trezit reactii controversate in mediile de invatamant, in randul elevilor si al parintilor. Opiniile sunt impartite. Profesorii cu vechime in scoala privesc in general cu intelegere aceasta idee, considerand ca astfel ar putea fi estompate anumite forme de discriminare provocate de mediile sociale diferite din care provin elevii. In acelasi timp, aceasta ar putea fi un lucru benefic si pentru imaginea scolii care, astfel ar capata identitate, sustin unii dascali. Sunt si profesori care considera ca nu este cea mai buna idee. "Este foarte greu de realizat. Copilul trebuie sa aiba 2-3 uniforme pe an, de schimb. Acest lucru necesita bani si sunt multi parinti care nu-si pot permite", spune un profesor din Liceul A.D. Xenopol. In aceasta unitate de invatamant, acum cativa ani, conducerea liceului a incercat sa introduca uniforma si chiar a reusit intr-un an. Au fost probleme legate, printre altele, de preferintele diferite pentru materialele si modelele folosite, de costuri, care au determinat renuntarea la aceasta initiativa. Elevii sunt mult mai categorici, majoritatea respingand ideea. Familiile sarace sunt nevoite sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a plati noile costumatii. Pentru elevii din familii cu stare problemele nu sunt legate de bani ci de disconfortul legat de faptul ca, zi de zi, trebuie sa imbrace aceleasi haine.
Mircea Muresan, director general in Ministerul Educatiei si Cercetarii, neaga faptul ca ministerul ar intentiona sa impuna introducerea obligatorie a uniformei in scoli. MEdC nu va impune niciodata asa ceva ci doar va sugera folosirea unei tinute decente, sustine el. Conducerile scolilor vor detalia prin regulamente proprii ce inseamna o "tinuta decenta".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.