Deputatul Pantelimon Manta va fi adus cu mandat la urmatorul termen al procesului in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, este acuzat de contrabanda cu arme. Decizia este valabila si pentru alti doi martori, ea fiind
Deputatul Pantelimon Manta va fi adus cu mandat la urmatorul termen al procesului in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, este acuzat de contrabanda cu arme. Decizia este valabila si pentru alti doi martori, ea fiind luata dupa ce magistratii Tribunalului Gorj au constatat ca acestia au lipsit de trei ori la rand. Pantelimon Manta a declarat, citat de Mediafax, ca se va prezenta la termenul din 10 mai, el precizand ca din cauza activitatii de parlamentar nu poate ramane in timpul saptamanii la Targu-Jiu. Altfel, la termenul de ieri a lipsit chiar si Nicolae Mischie, avocatul acestuia cerand o amanare, solicitare care de altfel i-a si fost aprobata de instanta.
Pana in prezent, in acest proces, singurii martori audiati sunt fostul primar al municipiului Targu-Jiu, Petre Nanu, si un reprezentant al Vamii Targu-Jiu.
Cercetarile in acest caz au inceput dupa ce Pantelimon Manta, fost prefect al judetului Gorj, si care in 1997 a facut parte, alaturi de Mischie si Petre Nanu, dintr-o delegatie oficiala care s-a deplasat in Elvetia, a declarat, in urma cu doi ani, ca Nicolae Mischie a introdus la intoarcerea din acea deplasare o arma pe care nu a declarat-o la vama. In replica, baronul de Gorj sustine ca el nu a adus arma in tara decat in 2003 intrucat era defecta si a lasat-o la reparat. Acesta a precizat initial ca a primit arma cadou de la un prieten, dupa care a recunoscut ca a cumparat-o, dar ca nu a mai luat-o cu el.
La un termen precedent al procesului, fostul primar de Targu Jiu, Petre Nanu, a declarat ca a fost cu Mischie intr-un magazin de arme, dar ca nu stie daca acesta si-a cumparat o pusca de vanatoare. Nanu a mai precizat ca nu a fost langa Mischie atunci cand acesta si-a facut bagajele pentru a vedea daca arma a fost introdusa, pe bucati, in geamantane. Fostul primar de Targu-Jiu a sustinut apoi ca la vama, la aeroportul Otopeni, un vames l-a intrebat daca are ceva de declarat, fara a-i cauta in bagaje, la fel procedandu-se si in cazul celorlalti membri ai delegatiei.
In acelasi timp, un reprezentant al vamii Targu-Jiu, audiat la termenul respectiv, a declarat ca Mischie a depus toata documentatia necesara pentru arma in 28 februarie 2003.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.