Cunoscuta sub denumirea de ""Legea lui Moore"", aceasta observatie a stat la baza unei dezvoltari extraordinare a tehnologiei in intreaga lume. Moore si-a revizuit observatia in 1975, pentru a adauga faptul ca numarul tranzistorilor inclusi intr-un c
Cunoscuta sub denumirea de ""Legea lui Moore"", aceasta observatie a stat la baza unei dezvoltari extraordinare a tehnologiei in intreaga lume. Moore si-a revizuit observatia in 1975, pentru a adauga faptul ca numarul tranzistorilor inclusi intr-un circuit integrat se dubleaza la aproximativ doi ani.
Se poate spune ca ""Legea lui Moore"" a constituit baza pe care au fost create microprocesoare de catre o industrie a semiconductorilor in plin avant. Aceste ""creiere ale computerelor"", alaturi de alte tipuri de circuite integrate, au facut posibila aparitia si dezvoltarea PC-ului, a Internetului, a telefoanelor mobile si a jocurilor video.

Impact economic. In afara acestei observatii cu privire la cresterea complexitatii circuitelor integrate, ""Legea lui Moore"" sugereaza si o scadere a costurilor. Pe masura ce componentele pe baza de siliciu castiga in performanta, pretul lor de productie scade. Microprocesoarele din ziua de azi conduc totul, de la jucarii la schimbarea luminilor semaforului. O carte postala muzicala in valoare de doar cativa dolari contine un microprocesor mai puternic decat cele mai rapide calculatoare mainframe produse cu cateva zeci de ani in urma.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.