In urma cu cateva zile, Mircea Lucescu isi avertiza jucatorii: "Avem cinci puncte avans fata de Kiev si un meci mai putin. Nu e de ajuns! Campionatul va fi castigat doar dupa ultima etapa". Multi au spus ca antrenorul roman exagereaza, insa dupa meci
In urma cu cateva zile, Mircea Lucescu isi avertiza jucatorii: "Avem cinci puncte avans fata de Kiev si un meci mai putin. Nu e de ajuns! Campionatul va fi castigat doar dupa ultima etapa". Multi au spus ca antrenorul roman exagereaza, insa dupa meciul cu Arsenal Kiev, incheiat 1-1, si-au dat seama ca Lucescu avea dreptate. in ultima runda, sahtior si Dinamo Kiev vor pune punct sezonului cu un meci de zile mari care va decide campioana. Libertatea: Cum a reusit Arsenal sa va opreasca?
Mircea Lucescu: Toate echipele cu care jucam se baga cu fundul in poarta. E greu sa-ti faci jocul in aceste conditii. Mai mult, terenul a influentat rezultatul, pentru ca aici inca mai e iarna. Am avut multi accidentati - Duljaj, Matuzalem, Agahowa - iar arbitrul ne-a refuzat un penalty clar. Asta e, trebuie sa trecem peste insuccese, pentru ca viata merge inainte.
Castigati titlul?
Noi mai avem opt meciuri, Dinamo mai are sapte. Din pacate pentru noi, intalnim formatii aflate la retrogradare si e foarte greu sa evoluezi impotriva acestora, pentru ca inchid jocul si sunt agresive. Despre titlu, vorbim mai tarziu...
Cum sunt priviti romanii de la sahtior?
Sunt vazuti bine, ca niste oameni care muncesc si pun umarul la succesele echipei. Marica e in crestere de la meci la meci, Stoican si-a revenit dupa accidentare. L-am bagat mai intai ca mijlocas drepta, usor-usor o sa revina pe postul sau de fundas.
V-ati obisnuit cu viata din Ucraina? Ce diferente sunt fata de Turcia?
imi lipseste stresul. Aici nu e presiune. Sunt doar 3-4 orase in care suporterii isi sustin echipele. in rest, se strang cate 2.000 de oameni la un meci, ceea ce nu se intampla in Turcia. Aici se vede ca e inca perioada de tranzitie. Trebuie sa se construiasca alte stadioane, fara piste de atletism, sa fie presiune, ca cele de pe vremea Uniunii Sovietice sunt expirate.
Cum este fotbalul ucrainean?
E puternic, bazat pe fizic. Fiecare echipa are 5-6 straini. Se joaca pe angajament, iar majoriatea echipelor prefera contraatacul. Doar noi, Dinamo si Dniepr intelegem altfel fotbalul si jucam combinativ.
Acasa cand ajungeti?
Probabil ca atunci cand se termina campionatul.



Rat si Stoican titulari



in deplasarea de la Kiev, antrenorul Mircea Lucescu a mizat din primul minut pe Rat si pe Stoican, ultimul fiind inlocuit in a doua repriza. Marica a fost introdus pe teren la pauza. sahtior a obtinut prima remiza din acest sezon - dupa 22 de etape - si a acumulat 58 de puncte, cu trei mai multe decat Dinamo.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.