Francezii vor trebui sa opteze, la 29 mai, intre "o Europa europeana" si "o Europa sub influenta americana", a declarat ministrul francez de Externe, Michel Barnier, in timpul unei emisiuni televizate consacrata Constitutiei europene, relateaza Media
Francezii vor trebui sa opteze, la 29 mai, intre "o Europa europeana" si "o Europa sub influenta americana", a declarat ministrul francez de Externe, Michel Barnier, in timpul unei emisiuni televizate consacrata Constitutiei europene, relateaza Mediafax. "Alegerea este intre o Europa europeana si o Europa sub influenta americana", a spus Barnier, care a fost invitat, luni seara, la o emisiune a postului de televiziune France 3. El s-a referit la functia de ministru de Externe al UE, creata prin Tratatul constitutional.
"Alegerea nu este intre Franta si Europa, contrar a ceea ce spun unii", a subliniat ministrul. In ceea ce priveste sistemul european de navigare prin satelit, Galileo, "sintem supusi influentei americane, dar eu nu visez la o Europa aflata sub influenta", a spus seful diplomatiei franceze. "Comisarul european Loyola de Palacio a initiat proiectul Galileo pentru ca noi sa fim independenti", a continuat Barnier. "Institutia care apara firma Airbus in conflictul cu compania Boeing este Comisia Europeana", a reamintit ministrul de Externe. "Ce s-ar fi intimplat daca nu am fi creat Airbus sau Eurocopter? De unde am fi cumparat avioane? Doar de la americani", a adaugat Barnier.(G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.