Fondul Monetar International (FMI) a apreciat ieri, intr-un comunicat citat de Mediafax, initiativa Bancii Centrale a Ucrainei de flexibilizare a ratei de schimb a monedei nationale, hrivna. Aceasta masura ar avea o importanta esentiala in reducerea
Fondul Monetar International (FMI) a apreciat ieri, intr-un comunicat citat de Mediafax, initiativa Bancii Centrale a Ucrainei de flexibilizare a ratei de schimb a monedei nationale, hrivna. Aceasta masura ar avea o importanta esentiala in reducerea inflatiei, au declarat reprezentantii FMI.
Banca Centrala a Ucrainei a uimit deja piata miercurea trecuta, atunci cand a permis un curs al hrivnei de 5,05 unitati pentru un dolar, fata de cel anterior de 5,19, dupa intrari masive de capital din partea investitorilor si a exportatorilor. Marti, banca a intervenit din nou pentru a impiedica aprecierea monedei nationale, care ajunsese la 5,01 hrivne pentru un dolar american. In momentul de fata, Guvernul si Banca Centrala considera ca o hrivna mai puternica ar putea fi unul dintre elementele-cheie in lupta cu inflatia, in conditiile in care aceasta a ajuns in primele trei luni ale anului la 13,5 la suta comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Obiectivul Guvernului este reducerea inflatiei la 9,8 la suta in acest an. Fondul Monetar International apreciaza ca, pe viitor, va fi la fel de importanta si oficializarea politicii fata de datoria publica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.