Desi ieri dimineata se vehicula ideea ca deputatul independent Cosmin Gusa a fost interpelat de procurorii anticoruptie in dosarul stenogramelor, potrivit propriilor declaratii, a fost invitat de procurorul Alina Stoica pentru a da detalii intr-un al

Desi ieri dimineata se vehicula ideea ca deputatul independent Cosmin Gusa a fost interpelat de procurorii anticoruptie in dosarul stenogramelor, potrivit propriilor declaratii, a fost invitat de procurorul Alina Stoica pentru a da detalii intr-un alt dosar, referitor la unul dintre prietenii sai apropiati, bateristul formatiei Compact, Lelut Vasilescu.
Deputatul independent Cosmin Gusa a infirmat ieri citarea sa in dosarul stenogramelor, precizand ca a "fost invitat de procurorii anticoruptie intr-un alt caz referitor la bateristul trupei Compact", prietenul sau din copilarie.
"Faptul ca s-a zvonit ca as fi citat in dosarul stenogramelor este o intoxicare a presei. Stiu ca voi fi citat in viitorul apropiat, dar astazi (n.n. - ieri) am fost invitat, si nu in calitate de martor sau de invinuit, intr-un dosar referitor la Lelut Vasilescu si la un contract de sponsorizare din anul 2003, care n-a mai fost incheiat. Cineva a depus o plangere potrivit careia prietenul meu ar fi beneficiat de acest contract pentru a-l sustine la Ministerul Muncii.
Eu am fost invitat de procurorul anticoruptie Alina Stoica pentru ca numele meu a aparut in cateva convorbiri telefonice", ne-a declarat Cosmin Gusa.
In ceea ce priveste "intoxicarea presei", deputatul a precizat ca nu considera o coincidenta faptul ca s-a prezentat la PNA la cateva ore dupa ce a cerut CSM "sa verifice ilegalitatile din dosarul Flota", respectiv scoaterea lui Traian Basescu "pe motiv ca are imunitate".
"PNA incearca sa-si faca treaba foarte bine invitand pe toata lumea, dar voi crede acest lucru in momentul in care va fi citat Traian Basescu pentru ca a vorbit la telefon cu Bodo (Bogdan Marin - ginerele presedintelui) de la ProConsul", a incheiat Cosmin Gusa.

Ancheta confidentiala

Surse confidentiale ne-au informat ieri dimineata ca deputatul independent Cosmin Gusa a fost citat la sediul PNA, in calitate de martor, pentru a fi audiat in legatura cu stenogramele aparute pe Internet inaintea alegerilor din luna noiembrie a anului trecut.
Potrivit acestora, pana acum au mai fost invitati la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a da detalii in legatura cu stenogramele unor sedinte ale Delegatiei Permanente a partidului, fostul ministru al Turismului si secretar general al PSD, Dan Matei Agathon, precum si secretarul executiv al partidului, Dorina Mihaescu.
Ancheta procurorilor anticoruptie in acest caz a demarat la inceputul lunii aprilie, dupa trei luni de la declinarea competentei de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in favoarea PNA in cazul denuntului primit de la mai multe organizatii civice.
La timpul respectiv, PNA a comunicat ca programarea audierilor in dosarul stenogramelor unor sedinte ale Delegatiei Permanente a PSD face parte din planul de investigatie al procurorilor, ancheta in acest caz fiind "confidentiala".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.