Celula de criza de la Cotroceni a luat in discutie ieri caseta audio in care cei trei jurnalisti cereau Guvernului ajutorul pentru a fi eliberati. Presedintele Basescu a convocat sefii posturilor centrale de televiziune si radio la ora 16,30 pentru a
Celula de criza de la Cotroceni a luat in discutie ieri caseta audio in care cei trei jurnalisti cereau Guvernului ajutorul pentru a fi eliberati. Presedintele Basescu a convocat sefii posturilor centrale de televiziune si radio la ora 16,30 pentru a dezbate situatia creata. Efectul intalnirii a fost ca nici un post de televiziune sau radio nu a difuzat inregistrarea casetei, ci doar un rezumat al acesteia in cadrul caruia s-a precizat veridicitatea ei si mesajul ziaristei Marie-Jeanne Ion. De altfel, chiar Dan Dumitru a facut o declaratie dupa intalnirea cu membrii celulei de criza in care a precizat ca nu va raspunde la intrebari. Motivul pentru care nu s-a dorit difuzarea materialului inregistrat a fost evitarea crearii a inca unui moment cu incarcatura emotionala, sustin surse confidentiale. Pe de alta parte, celula de criza se afla in legatura permenenta cu rapitorii iar aparitia mesajelor video sau audio de la acestia sunt considerate ca facand parte din tehnica negocierilor in astfel de situatii, au mai precizat sursele citate. Parintii ziarisilor rapiti au fost ieri in contact permanent cu reprezentantii presedintelui Basescu, ei aflandu-se pe parcursul zilei chiar in Palatul Cotroceni. Reuniunea membrilor celulei de criza s-a prelungit dupa ora 19,00 astfel incat presedintele Basescu si-a anulat participarea la o emisiune trelevizata de TVR 2, la ora 20,00. In jurul orei 19,00, ministrul de Externe Razvan Ungureanu si adjunctul sefului SIE au parasit Palatul Cotroceni. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.