Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, a tinut sa-i felicite, ieri, pe componentii delegatiei romane de haltere, care au revenit in tara, luni seara, cu o salba de 11 medalii de la Campionatele Europene din Bulgaria. In absen
Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, a tinut sa-i felicite, ieri, pe componentii delegatiei romane de haltere, care au revenit in tara, luni seara, cu o salba de 11 medalii de la Campionatele Europene din Bulgaria. In absenta Marioarei Munteanu si a lui Adrian Jigau, intorsi de la Sofia inca de vinerea trecuta cu sase medalii continentale, presedintele ANS le-a multumit ultimilor medaliati din delegatia tricolora, Valeriu Calancea si Sebastian Dogariu, discutand apoi cu presedintele FRH, legendarul Nicu Vlad, dar si cu antrenorii Marin Zaldoi si Petre Becheru.
Aflat in centrul atentiei prin performanta obtinuta in concursul de la categoria 85 kg, campionul european la stilul aruncat, Valeriu Calancea, a promis ca va face tot posibilul sa castige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. "La Europenele de la Sofia a mers totul foarte bine. Urmeaza Campionatele Mondiale, care sunt tocmai in noiembrie, ceea ce inseamna ca vom avea timp sa ne pregatim mai bine. Acum, pot sa spun ca au disparut ghinioanele. Daca totul va merge bine, suta la suta voi castiga medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing", a declarat Calancea, care va primi din partea ANS pentru cele doua medalii europene suma de 110 milioane de lei. De altfel, potrivit legislatiei in vigoare, sumele maxime pe care le vor putea primi halterofilii medaliati din partea ANS sunt urmatoarele: Marioara Munteanu - 130 de milioane lei, Sebastian Dogariu si Valeriu Calancea - cate 110 milioane de lei, Adrian Jigau - 90 de milioane lei. Marioara Munteanu si Valeriu Calancea vor primi recompense mai mari pentru medaliile de argint cucerite la total, decat pentru cele de aur obtinute la stilul smuls, respectiv aruncat, deoarece aceste stiluri nu sunt considerate probe olimpice.
In finalul festivitatii, presedintele FRH, Nicu Vlad, a precizat ca federatia va mai avea nevoie de o suplimentare a bugetului la rectificarea din iunie, deoarece Campionatele Mondiale se vor desfasura cu doua luni mai tarziu decat era prevazut initial, ceea ce inseamna ca perioada de pregatire a sportivilor se va prelungi. "De cand sunt la conducerea federatiei nu s-au mai obtinut atatea medalii la un Campionat European si, daca nu ma insel, in intreaga istorie a halterelor in Romania nu s-au mai cucerit mai mult de zece medalii la o editie europeana", a punctat Nicu Vlad, adaugand ca Valeriu Calancea reprezinta deja o certitudine, dar a avut ghinion inaintea JO de la Atena, unde a concurat nerefacut complet dupa o accidentare grava.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.