Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a declarat ieri ca va cere UEFA delegarea unei brigazi de arbitri straini la meciul Dinamo - FC Farul Constanta, din finala Cupei Romaniei, care va avea loc pe 11 mai, la ora 20,15, pe Stadionul "Cotroceni". "Vom ce
Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a declarat ieri ca va cere UEFA delegarea unei brigazi de arbitri straini la meciul Dinamo - FC Farul Constanta, din finala Cupei Romaniei, care va avea loc pe 11 mai, la ora 20,15, pe Stadionul "Cotroceni". "Vom cere UEFA sa facem tot un schimb de experienta, sa mergem pe acelasi sistem. FC Farul ne-a trimis o adresa foarte civilizata in care spune ca ar fi mai bine pentru fotbalul romanesc sa acceptam acest lucru, dar si noi ne gandeam foarte serios la asta", a spus Craciunescu. Presedintele CCA a afirmat ca nu este nici o problema, in cazul in care nu se va putea realiza acest lucru. "Avem si noi arbitri capabili sa conduca orice fel de meci in Romania, inclusiv finala cupei. In rest, ar trebui sa stam mai mult cu capul plecat, pentru ca deocamdata avem o imagine destul de nefavorabila si vinovati suntem noi, in frunte cu mine", a spus Craciunescu. Acesta a precizat ca nu a luat decizia delegarii arbitrilor straini la finala Cupei Romaniei de frica sa nu se repete ce s-a intamplat in semifinalele acestei competitii: "Daca mi-era frica, insemna ca la toate meciurile lui Dinamo sa deleg arbitri straini. O facem in spiritul a ceea ce spune UEFA, de a proteja arbitrii si pentru linistea jucatorilor, ca am vazut ca se comporta foarte civilizat cu arbitrii din strainatate. Craciunescu a mai spus ca a fost multumit de prestatia lui Alexandru Tudor la meciul FC National-Dinamo, scor 5-1, din etapa a 21-a a Diviziei A: "Poate ca a parut putin exagerat fluierand prea mult, dar pana la urma tactica pe care a ales-o a fost buna, deoarece nu a comis erori de arbitraj. Conduc un grup si ar fi o greseala sa spun ca Tudor este cel mai bun, dar este unul dintre cei mai buni. Avem si alti arbitri de nivelul sau". De altfel, Tudor a fost delegat de UEFA sa conduca meciul dintre Albania si Ucraina, care va avea loc pe 4 iunie, in grupa a doua de calificare la CM 2006. Tudor va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Cristian Nica si Aurel Onita, iar rezerva va fi Marian Salomir. Referitor la Salomir, seful CCA a adaugat ca presedintele Federatiei Norvegiene de Fotbal l-a sunat dupa meciul FC Lyn - Start, disputat duminica, si i-a transmis ca centralul din Cluj a arbitrat foarte bine.
Incredere in Martis
Craciunescu a spus ca ar vrea sa se duca mascat la meciurile din Divizia C, pentru ca arbitrilor li se striga din tribune ca sunt urmariti de presedintele CCA. "As vrea sa nu ma recunoasca, sa stiu ca nu este influentat arbitrul de prezenta mea in tribuna", a comentat Craciunescu, care a subliniat ca are incredere in arbitrul Marius Martis, delegat la partida Sportul Studentesc - "Poli" Unirea Iasi, desi acesta a fost la inchisoare in urma cu 13 ani, pentru talharie. "Martis a demonstrat societatii ca unii oameni pot gresi in viata cand sunt tineri si apoi sa invete din greseli. La ora actuala, conduce o societate cu peste o suta de oameni, are o viata de familie extrem de echilibrata si nimeni din lumea fotbalului nu s-a plans de un comportament neadecvat al lui Martis. Este un caz reusit de om care se indreapta. Are moralitatea necesara sa arbitreze si, pentru inceput, n-o sa-i cerem sa fie Collina", a comentat Craciunescu. Seful arbitrilor a mai spus ca nu va avea probleme cu fostul arbitrul international Adrian Porumboiu daca echipa unde acesta este investitor, FC Vaslui, va promova in Divizia A.
Niciodata sef la FRF
Craciunescu a mai declarat ieri ca nu va candida la sefia FRF dupa ce actualul presedinte, Mircea Sandu, se va retrage. "Niciodata! Stiu, niciodata sa nu spui niciodata, dar nu se pune problema sa candidez, pentru ca m-am inhamat la un drum extrem de dificil, am crezut ca dupa un an si jumatate am reusit sa iesim de unde am fost, dar din pacate o singura greseala face ca totul sa se darame precum un castel de nisip. Trebuie sa o luam de la capat", a spus Craciunescu. Presedintele CCA a afirmat ca are o datorie mare fata de arbitrajul romanesc. "Trebuie sa il ducem acolo unde cred ca ii este locul si cred ca avem aceasta putere", a comentat Craciunescu.
Impresionat de Craiova
Presedintele CCA a spus ca i-au dat lacrimile pentru situatia actuala a Universitatii Craiova, echipa aflata pe ultimul loc in clasamentul Diviziei A. "Mi-au dat lacrimile pentru situatia Craiovei, pentru ca am petrecut mare parte din copilarie langa generatia mare, cu Oblemenco, apoi cu Balaci, ori langa echipa, eu fiind la tineret, ori ca suporter. Tot timpul am tinut cu Universitatea si ma doare situatia actuala, dar din pacate nu pot sa fac nimic. Este o mare pierdere pentru fotbalul romanesc sa se duca in Divizia B o echipa precum Craiova si sa se piarda usor-usor, pentru ca Universitatea nu mai este ce a fost", a spus Craciunescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.