Uniunea Sindicala MediaSind solicita din nou tuturor institutiilor abilitate ale statului ca acum, in al doisprezecelea ceas, sa se mobilizeze pentru eliberarea imediata a jurnalistilor romani detinuti de rebelii irakieni, subliniind ca in acest mome
Uniunea Sindicala MediaSind solicita din nou tuturor institutiilor abilitate ale statului ca acum, in al doisprezecelea ceas, sa se mobilizeze pentru eliberarea imediata a jurnalistilor romani detinuti de rebelii irakieni, subliniind ca in acest moment au mai mult decat oricand datoria si obligatia morala de a actiona decisiv pentru rezolvarea acestei situatii dramatice. "Consideram si noi, ca si celelalte organizatii din mass-media, ca nimic nu este mai important decat a salva viata unui om, fie el jurnalist sau nu. Amintim ca, in contextul inmultirii cazurilor de jurnalisti rapiti de catre rebelii irakieni, in ultima perioada, si pentru evitarea producerii unei tragedii romanesti de acest fel, US MediaSind a sustinut inca din primele zile ale declansarii crizei, mobilizarea rapida si eficienta a jurnalistilor, institutiilor statului si societatii civile pentru realizarea unei puternice presiuni externe si depunerea tuturor diligentelor pentru eliberarea colegilor nostri", se arata intr-un comunicat.
Conducerea Uniunii mai precizeaza ca organizatia este alaturi de familiile, prietenii si colegii lui Sorin Miscoci, Marie Jeanne Ion si Eduard Ovidiu Ohanesian, in greaua incercare prin care trec, si isi exprima credinta ca ii vom revedea cat de curand teferi, acasa. "Suntem si ne manifestam solidar cu jurnalistii care au iesit in aceste zile in strada si ii chemam alaturi de noi pe toti cei care simt ca numai asemenea gesturi de profunda solidaritate umana pot anula ultimatumul dat de rebelii irakieni", se arata in finalul comunicatului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.