Imprimeria Nationala si ziarul ZIUA au organizat la Constanta un seminar pe tema combaterii evaziunii fiscale. De la 1 aprilie, Guvernul are la indemana o lege prin care faptele de evaziune fiscala sunt asimilate crimei. Proiectul inventariaza o seri
Imprimeria Nationala si ziarul ZIUA au organizat la Constanta un seminar pe tema combaterii evaziunii fiscale. De la 1 aprilie, Guvernul are la indemana o lege prin care faptele de evaziune fiscala sunt asimilate crimei. Proiectul inventariaza o serie de fapte cum ar fi refuzul nejustificat de a prezenta organelor de control evidenta contabila si bunurile din patrimoniu sau primirea ilegala a rambursarilor si compensarilor. Alte fapte de evaziune fiscala sunt sanctionate cu inchisoarea, perioada de detentie fiind cuprinsa intre 2 si 8 ani. In functie de valoarea prejudiciului - minimum 10.000 de euro - peste 1.000.000 de euro - proiectul prevede majorari ale acestor limite cu pana la 12 ani, astfel ca pedeapsa maxima poate ajunge la 20 de ani de inchisoare. In cadrul seminarului s-au propus solutii privind stoparea evaziunii de catre ANAF, Imprimeria Nationala precum si de alte organe cu responsabilitati in acest domeniu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.