Presedintele Romaniei Traian Basescu a afirmat, in 4 februarie, ca ii doreste lui Valentin Nicolau, presedintele-director al postului public de televiziune, sa ramana in functie "pana va ajunge in formol". Basescu a insistat atunci ca nu a contactat
Presedintele Romaniei Traian Basescu a afirmat, in 4 februarie, ca ii doreste lui Valentin Nicolau, presedintele-director al postului public de televiziune, sa ramana in functie "pana va ajunge in formol". Basescu a insistat atunci ca nu a contactat pe nimeni pentru a-l numi in functia de presedinte-director general al TVR si nici nu a insarcinat nici un consilier sa aiba o astfel de discutie. El anunta, la acel moment, ca pentru a evita orice legatura guvernamentala sau parlamentara cu presedintele-director general al TVR, a dat dispozitie sa i se anuleze posturile telefonice operative, posturile guvernamentale - telefonul scurt si telefonul operativ, pentru a-i da toate posibilitatile sa fie liber si "sa nu-i sune cumva telefonul". Seful statului mai mentiona: "Se pare ca exact cei care tanjesc pentru a avea stapan cauta modalitati de a si-l gasi; nu le voi fi eu acela, stapanul lor sa fie cititorul, publicul, cei care consuma stiri de presa". In aceeasi zi, la un ceas dupa declaratia sefului statului, Valentin Nicolau anunta printr-un comunicat de presa sistarea telefoanelor operative din biroul directorului TVR, operatiune executata de un reprezentant al STS.
"Ar trebui sa-i mai spun domnului presedinte-director general al Televiziunii Romane ca niciodata in preocuparea mea nu a fost inlocuirea Consiliului de Administratie la TVR sau la Societatea Romana de Radio, nu am avut o prioritate, pentru ca nu imi intra in atributiuni si dorinta mea ar fi sa stiu ca marele luptator pentru libertatea presei si jurnalistul demn, care a facut din institutie o institutie prin care, de patru ani, transmite numai "adevaruri" pentru populatie, ca eu mi-as dori sa fie acolo pana cand o sa ajunga in formol; niciodata nu voi face ceva pentru ca domnul Nicolau sa fie schimbat de la Televiziunea Romana. Nu ma intereseaza nici personajul, nici functia si nu este atributul meu. Cred ca si-a permis prea mult, confundand pe presedintele Romaniei cu cei cu care pana acum se tragea de curea", mai sublinia Traian Basescu. (Anca HRIBAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.